Uw onderneming of bedrijf meer bekendheid geven? Een actie of evenement promoten? Een van de beste opties om het meeste resultaat te krijgen is folders verspreiden. Tegenwoordig kan dat op veel verschillende manieren. We nemen de beste opties met u door.

- PostNL

PostNL is natuurlijk het meest bekende postbedrijf van Nederland. Niet iedereen weet het, maar naast de post bezorgen de postbezorgers van PostNL ook folders. Het bekendste voorbeeld is de folder van de Albert Heijn die elke zaterdag op de mat valt. Ook andere grote bedrijven zijn klant van PostNL, zoals IKEA en De Nationale Postcodeloterij. Het grote voordeel van folders verspreiden via PostNL is dat de folders los op de mat komen samen met de gewone post. Op deze manier komt iedere ontvanger de folder snel tegen. Omdat de folder met niet meer dan 3 andere folders verstuurd worden krijgt uw folder veel aandacht. Een nadeel is dat het folders verspreiden op deze manier een van de duurste is. Verspreiden via PostNL kost vanaf 7,2 cent per huishouden, vanaf 2.000 huishoudens.

- Spotta

Spotta is een dochteronderneming van PostNL en was voor september 2013 nog bekend als NetwerkVSP. De folders die verspreid worden via Spotta zijn natuurlijk bij iedereen bekend als 'de folders in het plastic'. Spotta heeft veel grote klanten zoals de Hema en een groot aantal supermarkten. Toch is Spotta ook heel aantrekkelijk voor de kleinere ondernemingen en evenementen. In tegenstelling tot PostNL kost het folders verspreiden bij Spotta vanaf 2,6 cent per huishouden vanaf 3.000 huishoudens. Dat de folders in een seal-pakket zitten is ook meteen het nadeel. Door de vele folders is de kans dus groter dat de folder niet bekeken wordt.

- Huis-aan-huisblad

Bijna alle huis-aan-huisbladen in Nederland bieden ook folderverspreiding aan. De folder komt dan ingevouwen samen met het huis-aan-huisblad door middel van huis aan huis verspreiding op de mat. Folders verspreiden met het huis-aan-huisblad is eigenlijk de tussenweg tussen PostNL en Spotta. De folders komen deels los binnen dus niet in plastic, maar wel samen met meerdere folders. De folders die bij de huis-aan-huisbladen zitten zijn vaak folders van bedrijven en evenementen uit de regio, dit kan in het voordeel werken omdat juist deze folders en het huis-aan-huisblad worden bekeken door mensen met interesse in de regio. De kosten voor het folders verspreiden op deze manier verschilt per huis-aan-huisblad.

- Andere opties

Natuurlijk zijn er ook nog opties zoals het inschakelen van externe krachten, werkvoorzieningschap of de folders op centrale punten leggen zoals supermarkten. Het kan wat meer gedoe zijn, maar u heeft dan wel alles zelf in de hand.

Bronnen:

- https://www.postnl.nl/zakelijke-oplossingen/mkb-reclameacties/folderverspreiding/

- http://internetbode.nl/wp-content/uploads/tarieven_verspreiding.pdf

Delen